Whiteheads


Grupa Whiteheads iz Rijeke osnovana je 2015.g. u okviru udruge LP Rock.

Članovi grupe nekadašnji su članovi poznatih grupa iz 70-tih i 80-tih godina (Vrijeme i zemlja, Denis & Denis i dr.).

Tražeći ime koje će povezivati njihove prosijede kose i riječki izvor, dali su si ime Whiteheads, po Robertu Whiteheadu, izumitelju torpeda i poznatom riječkom industrijalcu.

 

Grupi se početkom 2020. godine pridružuje Matea Matić kao vokal.

Krajem 2020.g. grupa Whiteheads izdaje pjesmu „Ordinary people“ u suradnji s Markom Toljom i senegalsko-talijanskim dvojcem Awom Fall i Ermannom Fabbriem.

> Pjesma „Ordinary People“ osvojila je ne samo domaće, već i europske radijske top liste, te postala globalni hit čak i u dalekom Pakistanu.

U početku djelovanja sviraju covere poznatih stranih i domaćih rock grupa, a 2017.g. odlučuju snimiti materijal za svoj prvi autorski album, te snimaju svoje prve tri autorske skladbe, „Što je bilo“, „Na Badnju večer“ (u suradnji sa rock ikonom 80-tih Aleksandrom Sladjanom Milošević) i „Istok Zapad“ (u suradnji sa pianisticom Anom Mihailović).

Ovim je skladbama grupa privukla pozornost medija i publike, pa je pjesma "Što je bilo“ odmah zauzela prvo mjesto na top listi HR Radio Rijeke, a skladba „Na Badnju večer“ prvo mjesto na ljestvici HR Radio Istre.

 

Pjesma je također izvođena na radio postajama u Americi, Kanadi, Engleskoj, Švicarskoj, Italiji…, a pojavila se i na jednoj nizozemskoj top ljestvici (Hit-Tracks Top 100). Pjesma, odnosno video spot za istu, ulazi među top 3 u kategoriji "Video sa porukom" na ADRIA MUZZIK VIDEO AWARDS 2020.

U istoj godini grupa Whiteheads potpisuje ugovor s izdavačkom kućom Croatia Records te u idućoj godini planira izdavanje svog prvog autorskog albuma.

2021. godine grupi Whiteheads se pridružuju Ana Mihailović na klavijaturama, a krajem 2022. godine Krunoslav Veršić na bubnjevima.

Članovi grupe su:

Damir Komnenović – vokal
Davor Tolja – klavijature, vokal
Ana Mihailović – klavijature
Ivan K. Komnenović – gitare
Toni Sumić – bas gitara
Krunoslav Veršić – bubnjevi
Matea Matić – vokal


Zahvaljujemo se dosadašnjim članovima grupe: Seji Gugiću, Borisu Grgiću, Jošku Serdareviću, Ani Kučan Jakšić, Igoru Blašković i Neviu Broziću što su doprinijeli stvaranju grupe Whiteheads.