Novosti

NAŠ PRVI VINIL – WHITEHEADS!

 
Grupa Whiteheads predstavila vinilno izdanje albuma, a promocija istog održala se u novootvorenom music shopu Croatia Recordsa u Rijeci.

Opširnije o svemu na ovom linku...

 
 
 

PANDEMIC OF LOVE

 
Pjesma "Pandemic of love" šalje univerzalnu poruku o potrebi širenja ljubavi, a ne ratova i sukoba. Svoju premijeru imala je na engleskom radiju Amazing Radio.

Glazbu za pjesmu "Pandemic of Love" napisao je Ivan Krševan Komnenović, a stihove Ivo Šćepanović, dok je glazbena produkcija bila u rukama Ivana Popeskića.

Pjesma se pojavila i na top listi Hit Tracks Top 100 u Nizozemskoj. Zauzela je 89. mjesto, a zanimljivo je da je na istoj listi talijanski sastav Maneskin I ostala svijetski poznata imena poput Red Hot Chili Peppers, Santane...

Opširnije o svemu na ovom linku...

 
 
 

69. ZAGREBAČKI FESTIVAL

275140482_2151353205018954_5252138431104068035_n
"Svaka tvoja riječ" je pjesma s kojom ćemo se predstaviti na 69. Zagrebačkom festivalu, 28.04.2022.

Autorica teksta je Alida Šarar, autor glazbe Davor Tolja. Aranžman uz Davora potpisuje i Ivan Komnenović. Na skladbi gostuju: Elvis Stanić na harmonici i Branimir Gazdik na bubnju

Opširnije o svemu na ovom linku...

Video za pjesmu pogeldajte ovdje..

WHITEHEADS OBJAVILI PRVI ALBUM

Rock sastav Whiteheads objavili su istoimeni album koji čini ukupno trinaest pjesama među kojima su dvije pjesme izdvojene kao bonus track. Prva je ujedno bila i najavni singl albuma “Ordinary People” za koju je glazbu napisao Ivan Krševan Komnenović, sjajni gitarist Whiteheadsa, a stihove Ivo Šćepanović, splitski novinar, putopisa i dugogodišnji tekstopisac. Kao goste na ovoj pjesmi pozvali su Marka Tolju te senegalsko-talijanski dvojac Awu Fall i Ermanna Fabbria. Pjesma o običnim ljudima, onima koji mijenjaju svijet ima dobru kemiju i buntovnu poruku te je snažno odjeknula ne samo na domaćim već i europskim top listama. Druga bonus pjesma je prigodna “Na Badnju večer” u kojoj su ugostili legendarnu pjevačicu Slađanu Milošević.

Za miks i mastering albuma zaslužan je Matej Zec dok je zanimljivo likovno oblikovanje osmislila Željana Stošić.

Opširnije o svemu na ovom linku...

Album možete poslušati na:

Youtube

Spotify

iTunes

Recenzija albuma:

Novi List 10.12.2021.


RIJEČKI BAND WHITEHEADS NOMINIRAN ZA GODIŠNJU GLAZBENU NAGRADU U SRBIJI

Riječki rock sastav Whiteheads nominiran je u Srbiji za godišnju glazbenu nagradu Muzzik Award u kategoriji Video s porukom. Njihova pjesma Ordinary People posljednjih se mjeseci vrtjela u više zemalja svijeta, od Velike Britanije, Sjedinjenih Država i Kanade, preko Italije i Finske, pa sve do Pakistana i Katara. Spot za nominiranu pjesmu radio je Rus Artem Dushkin, a pored Whiteheadsa i Riječanina Marka Tolje na pjesmi su sudjelovali Talijan Ermanno Fabbri i pjevačica senegalskog podrijetla Awa Fall. Za pjesmu se moze glasati na OVOM linku: https://amva2020.muzzik.tv/srp/video-sa-porukom/

"Ordinary people" - Obični ljudi dobili su svoju pjesmu

Skladba pod nazivom “Ordinary People” obraća se običnim ljudima svijeta i apostrofira njihovu snagu i moć, ali i činjenicu da su ih lideri često vodili u neželjenom pravcu te da u ovim kriznim vremenima oni mogu biti promjena.
Projekt čiji je nositelj riječki rock band Whiteheads sklopljen je po principu band aida. Tako se vokalima Whiteheadsa pridružuju Marko Tolja te senegalsko-talijanski dvojac Awa Fall i Ermanno Fabbri. Autor stihova je Ivo Šćepanović, dok je glazbu napisao Ivan Krševan Komnenović.
Izvođači:
Matea Matić- vokal
Damir Komnenović- vokal
Marko Tolja- vokal
Awa Fall- vokal
Ermanno Fabbri- vokal
Davor Tolja- klavijature
Ivan K. Komnenović- gitare
Toni Sumić- bas
Igor Blašković- bubnjevi

Mediji o pjesmi "Ordinary people"

7
8
9
22
12
16
15
24
26
27