Promocija grupe Whiteheads

  Prikaži Sve

  Ovim putem želimo Vam predstaviti promociju riječke rock grupe Whiteheads koja će se održati 26. siječnja 2018. godine u Rijeci.

  Grupa Whiteheads iz Rijeke osnovana je 2015. godine u okviru udruge LP Rock. Članovi grupe su nekadašnji članovi poznatih grupa iz 70-tih i 80-tih godina koja je povezala nekoliko generacija riječkih glazbenika koji su, osluškujući ritam svoga grada, utjelovili njezin stari umjetnički duh.

  Osim karakterističnih prosijedih kosa njihovo ime veže se i za osobu koja je ostavila velik trag kako u riječkoj, tako i u svjetskoj povijesti. Naime, riječki sastav svoje ime dijeli s Robertom Whiteheadom, jednim od izumitelja torpeda i poznatim riječkim industrijalcem, a koja će se simbolično održati upravo u muzeju “Riječki torpedo – prvi na svijetu” u sklopu Muzeja grada Rijeke.

  Velika vijest je da je na navedenu promociju svoj dolazak potvrdio i izravni potomak Roberta Whiteheada, točnije njegov praunuk, gospodin Peter Whitehead. U komunikaciji s gospodinom Peterom isti je iskazao veliko veselje te je naglasio kako je počašćen pozivom na promociju te je iskazao spremnost podržati cijeli projekt na bilo koji mogući način.

  Formalni dio promocije za uzvanike s pozivnicama i medije započinje u 19:00 sati i traje do 21:00 sat. Nakon predstavljanja benda na konferenciji za novinare slijedi njihov nastup, popraćen specijalnim efektima, a sve u prostoru u kojem se nalaze muzejski primjerci torpeda izvučeni iz riječkog zaljeva i šire, uz brojne uzvanike i medije, te posebnu gošću Aleksandru Slađanu Milošević s kojom je bend nedavno snimio duet “Na Badnju večer”.

  Upravo 26. siječnja 2018. godine odvijat će se i Noć muzeja na području čitave Hrvatske, slijedom čega se nakon 21:00 sat, vrata navedenog muzeja otvaraju za sve zainteresirane posjetitelje, koji će biti u prilici razgledati i doživjeti ovaj nadasve neobičan muzej, a opet tako svojstven Gradu Rijeci, sve uz zvukove riječkog rocka koji će im omogućiti upravo Whiteheadsi kao i Aleksandra Slađana Milošević.

  Veselimo se Vašem dolasku!

  Za sva pitanja stojimo na raspolaganju